Valiokunnassamme käsittelyssä ollut nettiäänestämiseen liittynyt aloite saatiin vihdoin väännettyä mietinnöksi asti.
Melkoisen prosessin jälkeen päästiin vaikeista lähtöasetelmista lopputulemaan, jota pidän erittäin hyvänä - niin lattealta kuin se ehkä tässä seuraavana kuulostaa: kirkollisissa vaaleissa voidaan seurata valtion tietä, jos ja kun valtio uudistaa vaaleihin liittyviä periaatteitaan ja rakentaa verkkoäänestysjärjestelmän. Lisäksi valiokunnan mietinnössä annetaan ruutia kirkkohallitukselle olla mukana valtion järjestelmän kehittämisessä sekä varmistaa omien järjestelmien yhteensopivuus tulevien valtion ratkaisuiden kanssa.
Kirkon sosiaalisen median palveluihin liittyvät avoimet kysymykset nostan esille iltapäivällä kirkkohallituksen kyselytunnilla. Hengellinen elämä verkossa -hankkeen aikana on hankittu paljon sosiaalisen median osaamista ja moni kirkon sosiaalisen median hankkeista on saanut arvontunnustusta kirkon ulkopuolelta. Kun HEV-hankkeen siirtymäkausi päättyy tämän vuoden lopussa, on palvelut tarkoitettu siirrettäväksi kirkkohallituksen eri osastoille. Tämän kevään tilanne ei ole ollut kovin lupaavan näköinen sen suhteen. Osaamispääomaa omaavien työntekijöiden työsuhteet päättyvät vuoden vaihteeseen ja palveluiden kehittämis- ja ylläpitovastuita tai resursseja ei ole ilmoitettu. Nyt niiden perään kyselin ja toivottavasti tilanne selkeytyy.
Nyt valiokunnassamme käydään vieraskielisen työn järjestämiseen liittyvän aloitteen kimppuun. Se onkin mielenkiintoinen aihe, siitä lisää siis myöhemmin - nyt valiokuntaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti