maanantai 5. toukokuuta 2014

Taas mennään!


Melkoisen säätämisen ja useiden ihanien ihmisten avulla olen taas palannut Turkua kiertävälle radalle. Kolmen alle kouluikäisen lapsen hoitojärjestelyt olivat haastava paletti. No, eipä kirkolliskokouksen agendakaan kovin simppeli ole:
Seurakuntarakenteiden uudistuksessa myllätään jokaisen seurakunnan ja seurakuntayhtymän arkea ja toimintaedellytyksiä. Keskushallinnon uudistuksessa karsitaan päällekkäisyydet ja sujuvoitetaan työnjakoja ja prosesseja. Yhteisöverojärjestelmä sorvataan lakisääteiseksi valtionavustukseksi. Käsitellään kirkon Kohtaamisen kirkko -suuntapaperi (ent. strategia) vuosille 2016-2020. Keskustellaan taloudesta, toimintakertomuksesta, henkilöseurakunnista, keskushallinnon uudistamisesta, nettiäänestämisestä seurakuntavaaleissa, lapsivaikutusten huomioimisesta päätöksenteossa, palvelukeskusten toimipisteverkostosta, vieraskielisen työn järjestelyistä, avioliittoon vihkimisen kaavasta, nuorten osallisuudesta, varaedustajien kutsuminen periaatteesta ja HUH monesta muusta asiasta. 

Pitikös nämä kaikki paketoida tällä viikolla? Suurimmat kyllä. Siksi kokous on varautunut olemaan Turussa lauantaihin asti koolla.

Jos joku edellämainituista on sinulla erityisen kiinnostuksen kohteena, hihkaise kommentissa niin avaan asian tämän hetkistä tolaa ja suuntaa lisää.

Nyt istuskelen linja-autossa (bussilippu 10e!) kohti Turkua ja viikon avajaismessua ja Ruotsin arkkipiispan tervehdystä. Seuraava päivitys tuleekin sitten sieltä oikeasta kirkolliskokouksen takapenkistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti