maanantai 3. marraskuuta 2014

Harmaa ja sumuinen kirkolliskokousviikko?

Kirkolliskokouksen syysistuntoviikko käynnistyi minun osaltani kevyellä aamulenkillä Ruoholahden metroasemalle n. 20 kg kantamusten kanssa.
6.30 bussi Turkuun takasi lempeät aamunokoset ja Oulun hiippakunnan kattama messu Maarian kirkossa ravisteli lopullisesti hereille.
 
Arkkipiispan avauspuhe oli jälleen kerran timangia. Erinomaista nyky-yhteiskunnan analyysia ja kirkon tehtävän suhteuttamista siihen. Kirkon arvojen mukaista, oikeutettua kritiikkiä kaiken läpäisevään tehokkuusajatteluun. Arkkipiispan puheen löydät täältä.
 
Tällä viikolla on paljon hallinnollisten yksityiskohtien viilailua ja valiokuntatyöskentelyä. Isoimpia yksittäisiä asioita on perinteiseen tapaan talousarvio. Kattavan listan käsiteltävistä asioista löydät täältä. Jossain taustalla kolkuttelee myös seurakuntarakenneuudistus, joka ei varsinaisesti ole tällä viikolla käsittelyssä, mutta josta on tullut jo kiinnostavia pelinavauksia sähköpostitse. Lukaisepa tästä.
 
Parhaillaan aloittelemme käsitellä Kirkon keskusrahaston talousarviota 2015 sekä toiminta- ja taloussuunitelmaa vuosille 2015-2017.
Jätimme muutaman edustajatoverin kanssa kesällä talousarvioehdotuksen (sivu 126), joka oli saanut valmistelussa suopean vastaanoton tulevalle vuodelle. Seuraavien vuosien osalta määrärahoja ei kuitenkaan oltu esitetty, mistä aion täällä käyttää tämän viikon ensimäisen puheenvuoroni.
 
Aamubussille reippaillessani pohdin, vastaako ympäröivä sumuinen ja harmaa aamu myös kokouksen asialistan tunnelmia. Kummasti kuitenkin täällä ollessa ja ihmisiä tavatessa huomaa, miten paljon innostavia ideoita ja kehitettävää tällekin viikolle on luvassa. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle!
 
Twiittailen kokouksen kulusta twitterissä mahdollisuuksien mukaan. Twitteri-juttuihini suora linkki tässä.

2 kommenttia:

  1. Jos saa toivoa blogausta, niin olisi kiva kuulla ajatuksia Tulevaisuus-selonteosta. Puheenvuorot näkee kyllä netistä, mutta olisi kiva kuulla mitä se muuten herättää, käytävillä ja noin muuten, myös sinun ajattelussa! (Ja ihan sekin, onko siinä riittävästi Jeesusta? ;) ) Iloa ja siunausta kokoukseen! Toivottavasti sumu hälvenee.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tuo kirkon tulevaisuudesta -postaus täytti tämän toiveen. Jos ei, niin laita lisää kysymyksiä! Kiitos toivotuksista, samoin!

    VastaaPoista