tiistai 4. marraskuuta 2014

Kenet näet?

Näetkö kuvassa lähimmäisen, kysyy edustaja Tapio Tähtinen. Hän on töissä Helsingin Diakonissalaitoksella. Aamuhartaus toi asunnottomuuden teeman rukouksiimme.
 
Aamuhartaus ja eilinen päivä kirvoitti ajattelemaan laajemminkin, kenet näemme täällä päätöksiä tehdessämme. Yhtäältä kysymys tulee esiin kirkon talousarvion kanssa, toisaalta kaikissa muissa asioissa, joita täällä käsitellään. Jonkun määritelmän mukaan kirkon hallinnossa ei pitäisi tehdä yhtään asiaa, joka ei edistä evankeliumia - kätten tai sanojen.
 
Eilen illalla käsittelimme Kirkkojen maailmanneuvoston asiakirjaa Kirkko, yhteistä näkyä kohti, tai paremmin piispainkokouksen lausuntoa siitä. Dokumentti antaa välineitä kirkoille tutkia omaa kirkkokäsitystään ja sen kipukohtia. Lisäksi se auttaa löytämään yhteistä keskustelupohjaa kirkkojen keskinäisille lähentymispyrkimyksille.
Dokumentin mielenkiintoisinta osaa on pohdinta oikeutetusta ja epäoikeutetusta monimuotoisuudesta. Metataso saanee konkretiaa tänään OKM:n päiväkahvitilaisuudessa, jossa ministeri Räsänen lausuu tervehdyksensä kirkolliskokoukselle. Toivottavasti ei tule iltapäivälehdille otsikkorallia.
Mutta nyt takaisin vieraskielisen työn resurssikysymysten pariin valiokuntaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti