maanantai 5. marraskuuta 2012

Birdsit lentovalmiina

Kirkolliskokousviikon ensimmäisen päivän kiitäessä ohi iltapäiväkahvin, on tunnelma kuin Angry birdsin avausnäkymässä, jossa linnut istuvat innokkaina laudalla ja ritsa on vireessä valmiina lennättämään linnut possujen taloon.


Talousarvio vuodelle 2013 ja toiminta ja taloussuunnitelma vuosille 2013 - 2015 oli kuin ensimmäinen helppo kenttä, jossa pari lintua pyrähtää ja kenttä on nopeasti pelattu läpi.
En muista nyt viiden vuoden kokemuksella, että toiminta- ja talousarviokeskustelussa koskaan olisi käytetty näin vähän puheenvuoroja. Kävin pitämässä puheenvuoron kirkon yhteisen verkkotyön hoitamisen rahoitusmallista ja Kirkon rippikoulu- ja nuorisotyön verkkopalvelun määrärahoista, mistä olin jo keväällä jättänyt talousarvioehdotuksen.

Parhaillaan Pirjo Pihlaja alustaa seurakuntarakenteen kehittämisestä ja käy läpi seurakuntapalautetta. Kirkolliskokous linjaa tällä viikolla, onko "Seurakuntayhtymä 2015" oikea suunta rakenneuudistukselle. Puheenvuorolistaa ei vielä näy, mutta lista venynee pidemmäksi kuin yhdenkään Angry birds kentän lintuarsenaali. Itse pidän siitä kehityssuunnasta, joka yhtymämallissa näkyy: toiminnalliset yksiköt pyritään pitämään järkevän kokoisina ja tukitoiminnot siirretään isoihin yksiköihin. Monia näkökohtia täytyy kuitenkin vielä viilata.

Tässä kohtaa täytyy myöntää, että Agry birds metafora oli hieman ontuva. Siksi pyydän lukijaa nyt parhaansa mukaan luopumaan linnut vs. possut mielikuvista.Yhdessähän tässä rakennetaan. Ja toivottavasti jotain vähän kestävämpää kuin Angry birdseissä.

1 kommentti:

  1. Jaa mä luulin että sulla on siellä lintupelit valmiina maratonkeskusteluja ajatellen... :)

    VastaaPoista