perjantai 9. marraskuuta 2012

Voittoja, osavoittoja ja osanottoja (8.11.)

Kirkon toiminta- ja talousarvio saatiin hyväksyttyä juuri ennen lounasta. Kävimme vielä kerran taistoon, jotta kirkkohallituksessa suunniteltaisiin ja resursoitaisiin paremmin rippikoulu- ja nuorisotyön verkkopalvelu tuleville vuosille. Linkin takaa löytyvän puheenvuoron kautta saat perushahmon siitä, mistä nyt oli kyse.
Lyhesti sanoen esitys olisi siirtänyt HEV-hankkeen määrärahoista 80 000 euroa Kirkon kasvatus ja perheasioiden (KKP) määrärahoihin vuodelle 2013, sekä 50 000 euroa vastaavasti vuodelle 2014 sekä varata kirkon rippikoulu ja nuorisotyön verkkotyön hoitamista varten 50 000 euron määrärahavarauksen KKP:n määrärahoihin vuodelle 2015. Tarkoituksena oli välittää viesti siitä, että kirkon on hoidettava tonttinsa verkossa nuorten suhteen aivan erityisen hyvin.
Äänestystulos 55 ("Talousvaliokunta") - 49 ("Siukonen") - 5 (tyhjää) ei vienyt esitystä läpi, mutta lähetti vahvan tahdonilmauksen siitä, että tämä asia on syytä saattaa kuntoon. Osanottoja sateli runsaasti, mutta myös rohkaisuja. Useampi edustaja sanoikin tauolla, että kirkkohallituksen täysistunto ottaa tämän nyt työstettäväkeen. Täytyy luottaa, että tämä osavoitto johtaa toivottuun lopputulokseen nuorten parahaaksi.
Talousarvion ja toimintasuunnitelman yhteydessä äänestettiin myös Sammeli Juntusen tekemästä sisällöllisestä muutosesityksestä, jolla olisi suunnattu mm. Kirkon tiedotuskeskuksen toimintaa. Lisää voit lukea tästä Kotimaa24:n jutusta.

Päivän todellinen voitto oli Valtakunnallisen isospankin perustamista käsittelevän mietinnön hyväksyminen. Siitä annettu mietintö antaa eväitä valtakunnallisesti yhteisten isostoiminnan opetussuunnitelman perusteiden määrittelyyn, mahdollistaa uudentyyppisen "kristillisen kulttuurivaihdon" ja synnyttää verkkopalvelun, jolla isosia ja isostoimintaan liittyviä ajatuksia vaihdetaan. Tätä kaikkea kirkkohallitus ryhtyy valmistelemaan niin, että nuoret saavat itse olla valmistelussa ja toteutuksessa mukana.

Päivän yllätys oli kirkon työmarkkinalaitoksen johtavan kirkkoneuvoksen vaali, jossa valitsijamiehet esittivät, että virantäyttö palautettaisiin kirkkohallitukselle uudelleenvalmisteltavaksi. Suljetuin ovin käsitelty asia herätti kyllä keskustelua, mutta ei vastaesityksiä, joten päätös syntyi ilman sen kummempia äänestelyjä.

Iltapuhteina pohdimme Changemaker-verkoston yhteydenottoa, jossa he kysyivät meiltä kirkolliskokousedustajilta, mitä voisimme tehdä nälkälakossa olevien turvapaikanhakijoiden hyväksi. Vaikka asia on kovin monitahoinen ja vaikea, ainakin osaamme asian puolesta rukoilla. Tästä sitten seuraavassa blogimerkinnässä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti