perjantai 11. toukokuuta 2012

Pieni kuvakatsaus aamuun

Ville-vauvallamme on riittänyt fanijoukkoja.
Tässä Erkki Koskenniemen tyylinäyte aamupalaviihdytyksestä.
Vermeet oli tänä aamuna oltava vireessä jo hyvissä ajoin.
Aamu alkoi messulla Maarian kirkossa klo 8.15.
Kirkkoherra Sammeli Juntunen kertoi koskettavasti, kuinka hän aina liikuttuu Disneyn Viidakkokirjan kohdasta, jossa Mowglin isä-karhu Baloo kuolee suojellessaan poikaa. Äiti-hahmo Bagheera lausuu traagisen tapahtuman jälkeen viime sunnuntain evankeliumitekstin sanat: "Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta." (Ks. Joh. 15:10-17).
Itselleni liikuttavaa oli myös, kun Ville-kuopuksemme nimikko Taizé-laulu laulettiin aamumessussa.


Ennen täysistuntoa kirkolliskokouksen miehet lauloivat tulevan
äitienpäivän kunniaksi "Jo koittaa kevät lämmin"

Äsken hyväksyimme täysistunnossa mm. Kirkon ulkoasiain neuvoston toimintakertomuksen. Perustevaliokunta oli huomioinut salipuheenvuoroni ja mietintöön päätyi lause: "Valiokunta kiinnittää huomiota siihen, että toimintakertomuksessa ei käsitellä kirkossamme nuorten jo nyt toteuttamaa laajaa ja teologisesti korkeatasoista ekumeenista työtä." Kiitos vain valiokunnalle :)

Parhaillaan käsitellään talousvaliokunnan mietintöä kirkkohallituksen ja hiippakuntien toimintakertomuksesta. Valiokunnan mietintöön oli tälläkin päätynyt salipuheenvuoroni huoli (joka ei tietenkään ole vain minun huomioni vaan yleisempi havainto) siitä, että hiippakuntien toimintaresurssit ovat turhan niukat ja kehystä pitäisi pyrkiä kasvattamaan seuraavaa talousarviota laadittaessa.

Tänään käsitellään vielä mm. edustaja-aloitetta valtakunnallisen isospankin luomisesta. Sekä näitä loppuja vielä lähettämättömiä aloitteita (kohdat 4-6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti